Appex DM

Skiltjungelen i Haugesund

Lasse Skjoldal Lasse Skjoldal
E-post

Gjennom mange år har kjøring og parkering på Indre Kai vært et stort problem, og etter hvert har fantasien når det gjelder trafikkskilt med underskilt ,blitt utført med  kreative løsninger. Det er bare en ting som mangler, veldig få forholder seg til de forskjellige skiltene. Nå er det for tiden så tett med skilt at en må muligens få et helt nytt skilt: Se opp for skilt!

Men rett skal være rett, nå er det gjort et nytt vedtak om stenging og mulig kjøring for de som virkelig har noe der å gjøre. Om det hjelper? Ja det gjenstår å se, men håpe kan en jo.

Forresten kan Turistkontoret lage til en rebuskonkurranse for tilreisende turister:

Kjør rundt i byen og forsøk å løse betydningen av alle skiltene i sentrum. Premieringen for eksempel være den enkle hvite måken montert på en nål, Taiwan-måken heter den visst.

Ikke la oss forlate Indre Kai ganske enda for trafikkproblemet er ikke på noen måte mindre fra Torggata og nordover på kaien. Det har nå pågått et større renoveringsarbeid i det tidligere Sjur Lothe bygget. At de ansvarlige entreprenører har klart å dirigere større trailere frem og tilbake til byggeplassen er for mange en prestasjon. Det smaleste punktet på Indre kai er nettopp i området ved Baardsen & Co.

For sikkerhets skyld har en parkert installasjonen til John Audun Hauge akkurat her. Gjentatte innspill om å få flyttet dette til en langt bedre og ikke minst trafikksikkert sted har ikke blitt hørt. Men tradisjonen tro her i byen er plasseringen midlertidig. Akkurat. Hvem husker ikke Hurtigbåt- terminalen? Den var også plassert som en midlertidig sak. Men den stå  sto nå der den gjorde i ett par og tjuve år. At spanteoppsettet til Hauge er tiltenkt en plass på Bakarøy, der hvor Hauges Jernskipsbyggeri en gang var er visstnok bestemt før eller siden. Hvorfor da ikke før! Det hadde vært noe det!

E-post