Appex DM

En smak av gårdslivet

HESTESKYSS: Det var populært å få sitte på med kusk Jostein Veim i vogna til Haugaland hesteskyss. Fotos: Morten Salvesen

En smak av gårdslivet

Bra med folk og bra vær. Arrangørene av Åpen Gård i Skåredalen kunne knapt bedt om mer. Ikke de besøkende heller.

Morten Salvesen Morten Salvesen
E-post

ÅPEN GÅRD: Dagen startet med Friluftsgudstjeneste i flotte omgivelser og grønne enger under den blå himmelen. Om enn med kald vind og noen snøfiller innimellom. Noe færre besøkende enn i fjor, men mange strømmet til også denne søndagen. Spennende besøk og mating og klapping på kyr i fjøset. En kort og en lang natursti, men spørsmål og premier. Klapping på lam og sau, og kjøring i hestevogn. Opplæring av fiske med fluestang av Haugesund og Omeng Jæger- og Fiskeforening.

I 26 år har bonde Harald Miljeteig drevet gårdsbruket på Ørpetveit som besøksgård. De fem siste har han hatt Åpen Gård – sammen med Skåredalen Vel de siste årene. Miljeteig fryder seg når folk koser seg på gården som er den siste som holder hjulene i gang i søre bydel av Haugesund.

Nytt av året var utdeling av Skåredalsprisen. Både Kringsjås Venner og Misjonskirken fikk hver sin hjertestarter, med kurs for ti personer inkludert.

E-post