Appex DM

«Liten fuggel» tar til vingene

Far Øyvind og sønn Odin Staveland er glad for å være ferdig med den tekniske siden av produksjonen av Vamps nye plate. I dag slippes singelen «Liten Fuggel» på radiostasjonene.

«Liten fuggel» tar til vingene

Lars-Toralf Storstrand Lars-Toralf Storstrand
E-post

I disse dager er det fire år siden Vamps forrige album, St.Mandag, kom ut – og det er med et smil Øyvind og Odin Staveland møter oss i Paviljongen i Byparken.

–Det føles godt, i hvert fall når me syns me har gjort det bra, innspillingen og miksingen har gått bemerkelsesverdig på skinner, og at de har blitt ferdig før tilmålt tid, sier Øyvind Staveland, og forteller at det er Espen Lind som har produsert platen for Vamp, og at de har hatt et veldig godt samarbeid med ham.

Innspillingen av det nye albumet skjedde på Færøyene tidligere i vår, med fullføring av prosjektet i Etne.  –Det har helt sikkert noe med Eivór å gjøre, sier Odin Staveland, og forteller at det var henne som gjorde Vamp oppmerksom på studioet i Tòrshavn.

–Det føles lenge siden me gav ut «St.Mandag» nå, skyter Staveland senior inn, –selv om det bare er fire år siden, sier han og legger til at det skal bli godt å få noe nytt å spille på – både for Vamp og for de mange trofaste lytterne som bandet har.

Noen tittel på den nye platen er ennå ikke kommet på papiret. –Når sant skal sies har vi ikke engang tenkt nevneverdig over hva som kan bli aktuelt. Det viktigste har vært å få lage nok, gode og sterke melodier til et helt album.  –Det er først når vi har begynt arbeidet med å pusle sammen hvilke sanger som skal være på platen at vi kan begynne å tenke på en tittel for platen, sier Staveland senior.

I motsetning til tidligere Vamp-utgivelsene er det flere vokalister med her enn på noen tidligere plate, sier Øyvind Staveland og forteller at i tillegg til Paul Hansen, synger både Odin Staveland, Eivor Pálsdottir og han selv – etter at Espen Lind greide å overtale ham til det. –Det er mange flere fasetter på denne innspillingen enn det har vært på de andre, uttrykker han.

–Me sitter jo midt oppi alt dette selv, men jeg har en god følelse av at vi låter litt åpnere enn vi har gjort før. Me har hatt god ro på å lage sangene, og spille dem inn, og opplever at det har blitt en god, gjennomarbeidet plate med materiale som er sterkere enn noensinne tidligere, sier Øyvind Staveland.

Les mer om dette i neste papirutgave.

 

E-post