Appex DM

Neil Young & Crazy Horse – Americana

Camilla Sørhus Camilla Sørhus
E-post
Terningkast 4

Det er noe likandes med en mann som Neil Young og hans tilnærming til både livet og musikken. Han gyver løs på det ene prosjektet etter det andre, ikke nødvendigvis med forakt i blikket – heller med en sjelden nysgjerrighet. Nå har han samlet sammen sine gamle kollegaer i Crazy Horse for en gjennomgang av amerikanske folkesanger. Totalt blottet for sentimentalitet gyver de løs på de kjente folketonene, deriblant Woody Guthries «This Land Is Your Land» og den kjente «She’ll Be Coming Round The Mountain», her omdøpt til «Jesus’ Chariot». Forfriskende brutalt og blottet for all historisk omtanke. Nydelige «Wayfarin’ Stranger» er derimot en meget vakker sak. «Americana» har blitt en omdiskutert affære, men virkelig – hvordan kan man ikke sette pris på Neil Young og Crazy Horse’ sangskatter i upolert versjon?

Neil Young & Crazy Horse (Reprise) Americana

E-post