Appex DM

Skartun senket Sørums Helsingborg

Tre mål på en omgang av Oddbjørn Skartun mot Helsingborg. Arkivfoto: Grethe Nygaard

Skartun senket Sørums Helsingborg

Mye underholdning på stadion i kveld da FKH vant 4-3 over Helsingborg. Sema blir bare bedre og bedre, men innbytter Skartuns tre scoringer ble den store beholdningen. Kjekt var det jo også at Sørum fant nettmaskene igjen da han sendte svenskene i ledelsen.

Morten Salvesen Morten Salvesen
E-post

FKH lå under 0-1 til pause etter at Sørum scoret for Helsingborg i 10. minutt, men så fikk endelig sogningen Oddbjørn Skartun komme inn. Kun fire minutter ut i 2. omgang sørget han for utligning. Flott skudd fra kanten av 16-meteren! Ti minutter sener sendte kampens store spiller Maic Sema FKH i ledelsen. Den bosniske nykommeren Osmanagic gjorde et flott forarbeid, så Sema lett kunne sette ballen i mål.
Og kun tre minutter senere var det igjen Skartun-effektivitet. Etter å ha fanget ballen på 16 meteren satte han ballen presist bak Helsingborg-keeperen. Helsingborg kontret kjapt til 3-2 ved Kvist, men Oddbjørn Skartun viste de hvor skapet skal stå da han iskaldt satte inn 4-2 fem minutter før fulltid. I tredje minutt på overtid fikk Helsingborg sitt trøstemål på et flott skudd av Bouaouzan.
Alt i alt en underholdene og kjekk treningskamp.

– Kan ikke legge skjul på at jeg er veldig fornøyd med å komme inn og score tre mål på en omgang i dag. Håper jo at det kan hjelpe på til mer spilletid i høst, smiler tremålsscorer Skartun, som var spesielt fornøyd med sin første og tredje scoring. Ferien har han brukt klokt og godt.

– Jeg var fast bestemt da jeg dro hjem til Sogndal for å ta to eksamener i økonomi at jeg skulle trene hardt og lese godt. Det ser ut til å ha gitt gode resultat – begge deler, medgir sogningen. Kampen mot svenskene ble vunnet fortjent.

– De er flinke til å spille ball, men vi har gode brudd og fører kampen og er noen hakk bedre, synes jeg. Fortjent seier, mener Skartun. Om Nikola Djurdjic selges i sommer, håper Skartun at han er en klar erstatter.

– Håper jo at jeg banker kraftig på døra der. Hadde selvsagt håpet på å kunne bidra mer i vår, men både Søderlund og Djurdjic har jo vært fantastiske. Forstår jo at det ikke er lett å slippe til da. Likevel håper jeg jo at høsten vil bli lysere for min del, innrømmer angriperen som bøttet inn mål og assister for Vard i fjor. Søndag prøver han å forsette trenden for FKH 2 og 20. juni satser han på å sende FKH videre mot Egersund i 3. runde i NM.

E-post