Appex DM

Solvang vant skolecupen i fotball

VINNERE: Bak f.v: Jonas L Lundsvoll (lagleder), Kevin Martin Krygård, Dennis Horneland, Simon Østreng Veland, Hans-Jacob Larsen Nesheim og Espen Vigre. I midten f.v: Adrian Tesdal, Daniel Sangolt, Lennart Henriquez og Iver Tomin Toft Østrem. Foran: Ivar Johannes Wee Østensjø. Fotos: Morten Salvesen

Solvang vant skolecupen i fotball

Solvang var til slutt suveren i årets finale i skolecupen. Hele 6-2 ble det mot Rosseland fra Bryne. En herlig seier for Solvang som tapte fjorårets finale. – En ekstra deilig seier, utbrøt tomålsscorer Lennart Henriquez i gullglede. Se bilder!

Morten Salvesen Morten Salvesen
E-post

Rosseland ankom gymnasbane 2 like før avspark, så kampen ble utsatt i 15 minutter. Solvang var nok best oppvarmet og åpnet forrykende med to kjappe scoringer ved Kevin Martin Krygård og Espen Vigre. Bortelaget kom imidlertid raskt tilbake med en utligning og spilte seg mer og mer inn i kampen før pause. Solvang-elever på sidelinjen gjorde det de kunne for å heie fram medelevene i det nervepirrende oppgjøret.
Like etter pause sendte kaptein Krygård ballen i mål på ny til en 3-1-ledelse. Men nok en gang svarte Rosseland med en rask redusering. Det ville ikke kjappe Lennart Henriquez ha noe av. Med en flott scoring sørget han for nedsenkede skuldre og 4-2 vel 20 minutter før slutt. Da gikk lufta ut av gjestene fra Jæren, og både Vigre og Henriquez puttet på hver sin gang.

– En spennende kamp. Rosseland var fysisk sterke og et bra, spillende lag. Vi svarte med mye bra veggspill og fikk dem til å løpe imellom, kommenterer tomålsscorer Lennart Henriquez. 7. klassingen var også med i finalen i fjor. Da leet de også 2-0 mot Eiganes skole, men tapte 3-2.

– Derfor var dette en ekstra deilig seier. Det var så surt i fjor. Men jeg hadde god tro i år, utbryter goalgetteren, som var meget fornøyd med den første scoringen sin.

– Jeg ser Kevin får ballen på midtbanen og starter på et løp i mellomrommet. Han sender ballen perfekt, slik at det bare er å runde keeper og sette den i mål, skildrer Henriquez, som synes Rogaland Fotballkrets sin skolecup er midt i blinken.

– Gøy å spille sammen med spillere fra andre lag enn mitt, og ikke minst få spille kamper i skoletida. Nå skal det bli herlig å feire med pizza og brus på skolen. Topp det, smiler Solvang-eleven som til vanlig spiller på Djerv 1919.

– Nå skal det bli godt med ferie. I sommer skal jeg med laget mitt til Sandar Cup i Sandefjord. Håper vi kan klare å ta gull der også, avrunder Lennart Henriquez (13) før han kaster seg med i seiersdansen. Se bilder nederst i saken.

Solvang stilte med to femteklassinger, tre sjetteklassinger og fire sjuendeklassinger. Fem av spillerne var med å tape finalen i fjor. Torsdag spiller jentene på Rossabø skole finale i skolecupen. De møter Eigerøy skole, og kampen spilles på Eigerøy.

KAMPFAKTA
Solvang – Rosseland 6-2 (2-1)
Gymnasbane 2
5. min. 1-0 Kevin Martin Krygård
10. min. 2-0 Espen Vigre
20. min. 2-1 Rosseland
33. min. 3-1 Kevin Martin Krygård
39. min. 3-2 Rosseland
41. min. 4-2 Lennart Henriquez
45. min. 5-2 Espen Vigre
46. min. 6-2 Lennart Henriquez

E-post