Appex DM

Westcon sikrer seg flere kontrakter i et hett marked.

Det går ny, travel høst for West Yard i Ølensvåg. Arkivfoto fra bedriften.

Westcon sikrer seg flere kontrakter i et hett marked.

Det går mot en svært travel høst for Westcon Yard i Ølen. Karmsund har tidligere omtalt at verftet nylig sikret seg kontrakten på landligge for Deepsea Bergen, som skal klargjøres for Skuld fast track. Men det er mye mer på gang for den driftige Vindafjord-bedriften. Det er ikke umulig at også to andre rigger kan komme inn til samme tid.

Karmsund redaksjonen Karmsund redaksjonen
E-post

Westcon får fullt kjør utover høsten. Ved siden av den 20 millioner kroner store kontrakten med Deepsea Bergen, har verftet  sikret seg verftsoppholdet for «COSLPromoter», som skal inn på norsk sokkel. Den tredje COSL-riggen i Norge ble sikret sist uke, ifølge bransjekilder som nettstedet Offshore.no har vært i kontakt med. Det er snakk om et langt større oppdrag med landligge i omlag 60 dager. Denne riggen har nå passert Mauritsius og er på vei mot Port Elisabeth, før den ankommer Westcon tidlig i august måned.

I høst kommer også «West Alpha» inn til oppgradering av tredjepartsutstyr. Dette oppholdet er estimert å vare i tre uker, ifølge Malvin Eide, avdelingssjef riggreparasjon ved Westcon.

Etter å ha gjennomført den enorme ferdigstillingsjobben på «Scarabeo 8» har Ølenverftet tydeligvis jobbet hardt for å selge seg inn til andre selskaper.. Offshore.no forteller om flere større jobber som skal fordeles snart. «West Hercules» skal inn til land for klargjøring og mobilisering for norsk sokkel. Seadrill-riggen skal bore for Statoil, et selskap som Westcon har et langt og godt kundeforhold til.  I tillegg skal «Island Innovator» gjennom et vertsopphold før den skal bore for Lundin. Her nevnes både Westcon og CCB som aktuelle kandidater.

Ifølge samme kilde er det også mye informasjon i markedet om at «Scarabeo 5» skal inn til kai for en større jobb. Her kan det fort være snakk om et par måneders jobb også her. Westcon hadde inne søsterriggen «Scarabeo 8» for eier Saipem og gjorde en glimrende jobb her.

 

E-post