Appex DM

Overbevisende vitnesbyrd med innlevelse

Overbevisende vitnesbyrd med innlevelse

Tutu Jones leverer ikke blues som bare blues. Han leverer et personlig vitnesbyrd. Og det overbeviser.

Lars-Toralf Storstrand Lars-Toralf Storstrand
E-post

Tutu Jones har vært opptatt av blues helt siden han var liten gutt. Hans far er den kjente gitaristen og trommisen Johnny B. Jones, som blant annet spilte sammen med den legendariske Freddie King.

Tutu Jones tilbrakte store deler av barndommen rundt føttene på andre store blueslegender som Ernie Johnson og Little Joe Blue. Hans onkel, LC Clark, har også rykte på seg for å være en fremstående gitarist.

Innen bluesen spiller «jamming» en betydelig rolle, og dette er en erfaring Tutu Jones bærer med seg som arv fra tidlige barneår. Han fikk prøve seg som trommeslager allerede som femåring, ble profesjonell så tidlig som i tenårene og er idag en betydningsfull og fremståedne gitarist, vokalist og låtskriver. Jones har gitt ut en rekke CDer som alle har oppnådd berømmelse.

Tutu Jones leverte en høyst personlig blues av beste amerikanske vitnesbyrd av det gamle slaget. Han brukte – og gav av seg selv på en raus måte, mens han lot bandet gjøre det samme. Spesielt er det verdt å merke seg trommeslageren, hvis gymnastiske øvelser bak batteriet var av den heller sjeldne typen.

Da Tutu Jones’ vitnesbyrd gikk mot slutten, kvitterte han av med Sweet Home Chicago, en av de mest klassiske blueslåtene som lever og ånder i beste velgående – før han fortsatte med – i alle fall noen takter av Jimi Hendrix’ Voodoo Chile, til hissig applaus fra publikum.

 

E-post