Appex DM

Unødvendig tap for RBK

Klassisk situasjon i søndagens kamp: RBK's tette markeringer. Her er det Michael Haukås som er omgitt av hissige RBK'ere. Foto: Lars-Toralf Storstrand

Unødvendig tap for RBK

En spennende og jevnspilt kamp som FKH like godt kunne ha vunnet. Marginene var små på Haugesund stadion søndag kveld og kampen mellom FK Haugesund og Rosenborg Ballklubb, som endte 1-0 til gjestene, må skrives inn i FKH’s historiebøker som den kamp i årets elitesesong der marginene overhodet ikke fantes.

Terje Emil Johannessen Terje Emil Johannessen
E-post

Rosenborg var giftig frampå en rekke ganger og satte Haugesundsforsvaret på mange prøver underveis i kampen. Foto: Lars-Toralf Storstrand

Dessuten sørget dommeren for at Rosenborg kunne reise hjem med tre poeng i stedet for ett. Vel 28 minutter ut i første omgang ble Oddbjørn Skartun uomtvistelig felt i RBK’s straffefelt av Simen Wangberg. At dommer Per Ivar Staberg valgte å overse denne hendelsen, forstår verken denne skribent eller de godt over 4900 tilskuerne som var til stede på stadion denne kvelden.

Kampens eneste mål kom tre minutter etter sidebyttet. Borek Dockai headet utagbart i nettet bak Per Morten Kristiansen etter et glimrende innlegg fra  John Chibuike.

 

Ut over det registrerte vi for vårt vedkommende at:

 • Maic Sema hadde et godt skudd på mål 12.25
 • Maic Sema hadde et glimrende skuddforsøk18.45 etter et framspill fra Joakim Våge Nilsen
 • Samme mann var frampå igjen 19.58.
 • Oddbjørn Skartun hadde et godt skudd 24.12
 • Alexander Søderlunds første skudd kom 30.32. Keeper reddet.
 • Joakim Våge Nilsen forsøkte seg med et godt skudd 38.35, bommet med halvmeteren.
 • Ny kjempesjanse for FKH i spilleforlengelsen 45.30.
 • Maic Sema var frampå igjen etter pause 55.30 med et giftig skudd
 • 58.30 hadde FKH et farlig frispark-skudd.
 • 61.40: en «Søderlund-slegge» som keeper avverget.
 • 65.40 ble Fevang frispilt av Søderlund, aleine med keeper satt han skuddet like utenfor.
 • Eirik V. Mæland, som kom inn i 2. omgang, hadde et kjempeskudd som RFK’s keeper Daniel Orlund med nød og neppe klarte å bokse over tverrleggeren
 • 85.29: Stor FKH-sjanse
 • 87.30: Corner for FKH. Heading over.
 • 90.00: Vegard Skjerve bommer for nesten åpent mål.
 • På overtid: Tor Arne Andreassens knallharde markkryper stryker på utsiden av stolpen.

Mange harde tak underveis, harde taklinger og tette markeringer. Foto: Lars-Toralf Storstrand

Underveis hadde selvsagt også RBK sine sjanser og Per Morten Kristiansen hadde noen glitrende feberredninger. Også Joakim Våge Nilsen og Umaru Bangura fikk berget unna ballen i svært kritiske øyeblikk underveis. Underveis vippet kampen slik at RBK utmerket godt kunne ha øket sin ledelse.

Sett fra hjemmelagets side var det et uheldig særtrekk at ingenting ble gjort for å endre strategien etter at RBK’s forsvar gang på gang markerte seg som sterkest i luften. FKH’s spisser hadde ikke en sjanse. Likevel foregikk 70-80 prosent av spillet gjennom en ustanselig strøm av høye baller inn i RBK’s forsvarssone. Angrep etter angrep ble avbrutt på den måten og ingen tok et tak for å legge om spillemåten. Slik frustrerer ei fornuftig fotballsjel ganske mye. Det er gjennom det presise småspillet at FKH kommer seg fram på kantene eller gjennom forsvarsmurene. Og apropos presishet: vi sluttet å telle feilpasninger. Mange av spillerne har ei hjemmelekse å gjøre når det gjelder pasningssikkerhet. Her var mye mer «møl» enn nødvendig.

Bortsett fra der var det ingenting å si på innsatsen. Rosenborg var temmelig nær på å få seg «en på tygga» og reiste nok tilbake fra Haugesund søndag kveld med atskillig respekt for haugesunderne. I det hele: en underholdende kamp. FKH savnet nok Nikola Djurdjic. Hans hurtighet gjør angrepet mer giftig. Men de overnevnte sjanser burde likevel ha vært nok til å kapre de tre poengene FKH trengte for å henge med i toppen. Slik ble det ikke fordi fotballen fortsatt er rund. Meget rund.

Ellers registrerer vi at Eirik Mæland nærmer seg en fast plass på laget, at Tor Arne Andreassen kom innpå etter langvarig skade og at publikums innsatspris til hjemmelaget denne gang gikk til nr 10, Umaru Bengura. Fortjent.

 

E-post