Appex DM

Blant de åtte beste i Gothia Cup!

Vard gutter 16 år: Bak f.v.: Kjell Sture Jensen, Thore Pedersen, John Lea, Knut Hjelle, Johannes Tjoland, Mats Kvalvågnes, Sondre Bjønsås Nielsen og Eshan Wadhat. Foran f.v.: Hajar Zohir, Lasse Wee, Dan Ruben Svendsen, Michael Lie, Simen Saltvedt, Fardin Rasooli og Sixten Dalen Jensen. Foto: Morten Salvesen

Blant de åtte beste i Gothia Cup!

Vard gutter 16 år tapte 1-0 for Elfsborg i kvartfinalen i en av verdens største fotballturneringer; Gothia Cup, etter at de først vant 3-0 mot Åkarps IF fredag formiddag. Det betyr at de ble blant de 8 beste av 187 lag i årsklassen. For Djerv 1919s 15-årslag ble den en dramatisk exit.

Morten Salvesen Morten Salvesen
E-post

Vards gutter 16 år havnet i en antatt tøff pulje, men med seier 4-0 mot Karlstad i åpningskampen, 3-0 mot Malaysia og 2-2 mot mexicanske Cruz Asul vant rødtrøyene pulja.
I sluttspillet kruset rødtrøyene videre etter en sterk 3-0-seier mot det beryktede hjemmelaget IF Gøteborg. Torsdag kveld ventet Gideonsberg IF 2.
– De var store, gode og vrien å spille mot. Vi sleit i starten, men malte etterhvert over de og vant 2-0 totalt fortjent. At unge gutter du trener tar slike steg mens du selv er treneren deres er stort. Jeg er så vanvittig imponert over de og har snart ikke mer superlativer å komme med. «Hatten er av forlengst av», (Ikke capsen) og håret nesten borte. Stemmen er hes, men ikke oppbrukt! skrev trener Kjell Sture Jensen på Facebook etter kampen – med rette stolt over at  de er blant 16 av 187 lag igjen i Gothia Cup.

I dagens 8-delsfinale mot Åkraps IF tok Vard ledelsen ved Mats Kvalvågnes etter seks minutter i første omgang. Etter 38 minutter gikk Vard opp til 2-0 ved Sixten Dalen Jensen, mens de ti minutter før slutt, i det 50. minutt, gikk opp til 3-0 ved Lasse Wee.
Dermed er Vard gutter 16 år klar for kvartfinale i Gothia Cup – en av verdens største turnering med 1500 lag og 31000 spillere!
– Vi har møtt mye fysisk motstand hittil, og det begynner å røyne på spillerne. Hadde to innbyttere som jeg fikk god bruk for. Kjekt å se hvordan vi spiller på oss selvtillit og maler Åkraps i senk på en humpete kunstgrasbane, kommenterer trener Kjell Sture Jensen til Karmsund.
Klokken 14.15 i dag, fredag, venter Elfsborg i kvartfinalen på samme bane. Elfsborg vant 2-1 mot columbianske Sel. Bogotà i 1/8-finalen.
– Mener jeg så Elfsborg tape for Paris i semifinalen i fjor. Tror nok vi skal få røynet oss mot dem. Nok et fysisk sterkt lag. Men kampen skal spilles. Vi har absolutt muligheter om vi komprimerer godt, forteller Jensen, før kvartfinalen fredag ettermiddag. Han legger til at årets mål var å komme til 1/4-finalen, et steg lenger enn i fjor.
Vards gutter 16 år er det eneste lokale laget som fortsatt henger med i cupen.
– Utrolig kjekt at mange av de lagene fra Haugalandet nå kommer og heier på oss. Det er stor stemning her. Veldig motiverende for guttene, medgir Kjell Sture Jensen.
Etter kvartfinalen mot Elfsborg var det litt vemodig.
– Vi slipper inn et kjipt mål bare etter et par minutter på en corner. Etter det spiller vi oss inn i kampen, men sliter med å score. Vi har et mål som blir avblåst for offside. Usikker på den, men kan uansett ikke gjøre noe med det nå. Vi var nok ikke kraftige nok. Batteriene på spillerne er utladet nå. Likevel, vi taper kun med ett mål for et lag som var i semifinalen i fjor også. Guttene har gjort en strålende turnering. Vi nådde målet vårt, og er godt fornøyd, kommenterer Kjell Sture Jensen, som nå pakker og reiser mot Oslo. Der blir fem av spillerne satt på et fly til Trondheim for å delta med FKHs HTF-lag i en elite-turnering. Resten reiser videre hjem til Haugesund.

Dramatisk exit
Djerv 1919s 15-åringer spiller i serie mot Vards g16 her hjemme, men i Gothia Cup fikk de spille mot sin egen årsklasse. I gruppespillet var de suverene og vant alle tre kampene 5-1 mot henholdsvis tyske SC Borgfeld, finske FF Jaro og svenske Haverdal. I 64.delsfinalen ble det solid avansement da  islandske Selfoss 1 ble overvunnet med 4-0. Senere på ettermiddagen ble det straffer som avgjorde for Djerv 1919.

Djerv 1919 gutter 15 år: Bak fra venstre: Mathias Storrø, Nils Christian Sørhaug, Fredrik Lippestad, Sebastian Rasmussen, Taha Hussein, Arne Bjordal, Finn Christian Skimmeland Aasheim, Sigurd Haugen, Joar Waldemar Borge. Framme fra venstre: Eirik Rånes Græsdal, Ole Marius Elgesem, Sander Alendal, Thomas Horneland, Haakon Kvia, Arent-Emil Hauge, Eirik Støle-Hansen. Arkivfoto: Morten Salvesen

– Dagens 32. delsfinale mot svenske Vasalund IF 2 skulle vise seg å bli en skikkelig nervepåkjenning. Etter 1-1 ved ordinær tid, trekker vi det lengste strået og vinner straffekonkurransen som sender oss til 16. delsfinalen, skriver trener Helge Røksund på lagets hjemmeside. Hele dramaet kan du lese der; Videre etter straffedrama

Men mot spanske Antiguoko i 16. delsfinalen opplevde gulguttane en fæl kamp, som endte med nok en straffekonkurranse.
– Det sto 1-1 etter ordinær tid. To røde kort, et til hvert av lagene, pluss at treneren til spanjolene ble utvist! Sikkerhetsvakter ble tilkalt i pausen for dommeren merket at han slet med å holde kontrollen over spanjolene. Fryktelig triste greier i grunn, kommenterer trener Røksund, som var svært skuffet over slik oppførsel.
– Vi røyk på straffekonk i 16. delsfinalen mot tidenes mest usympatiske lag! Juks og tjuvtriks florerte. Fair play stod definitivt ikke i høysetet! Utrolig surt, men veldig stolt over måten laget vårt har framstått i turneringa! De har gitt meg mange store øyeblikk, oppsummerer en fattet Helge Røksund.
– Spanjolene vi røyk mot kom seg til semifinalen der de møtte et fransk akademilag som de tapte 0-1 mot. Det vise at me har nivået inne og er ein bekreftelse på at vi holder et godt nivå. Blir tilfeldigheter og marginer som avgjør. Vi ble blant de 32 beste lagene av i alt 232 tilsammen (største årsklassen av alle), så vi må uansett være fornøyd, selv om vi gjerne skulle gått enda litt lenger, sier Røksund til Karmsund. Referatet fra den dramatiske siste kampen finner du her: Tap i staffedrama 

E-post