Appex DM

Yngve Hågensen 1.mai-taler i Haugesund og Sauda

Bildetekst: Yngve Hågensen vil bli å høre som 1. mai-taler både i Haugesund og Sauda.

Yngve Hågensen 1.mai-taler i Haugesund og Sauda

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen skal være 1. mai-taler både i Haugesund og Sauda. Dette er både lokale LO og Hågensen selv svært glad for.

Alf Henden Alf Henden
E-post

Allerede i juni i fjor begynte vi å tenke på 1. mai 2013. Vi ville ha på plass en person som kunne trekke folk til arrangementet. Valget falt umiddelbart på Yngve Hågensen, og vi er svært glade for at han tidlig takket ja, kommenterer organisasjonssekretær i LO, Borgny Hauge Skogen. Hun opplyser at talen i Haugesund vil bli avholdt på Havnaberg eldresenter. Deretter drar Hågensen videre til Sauda.

Satte stempel på solidaritetsalternativet

Stramme program er fagforeningsprofilen godt vant med. 74-åringen holder stadig høyt tempo.

-Duka skal jeg treffe ti ordførere i Østfold om kommunestruktur. Jeg skal også holde foredrag på representantskapsmøte i LO, og torsdag starter landsmøtet i Arbeiderpartiet, sier Hågensen. Han var LOs øverste leder i hele 12 år (1989-2001). Ett av hans store prosjekter var det såkalte solidaritetsalternativet under de store lønnsoppgjørene på 90-tallet. Det levner ingen tvil om at Hågensen satte sitt personlige stempel på dette forpliktende samspillet mellom regjeringen og partene i arbeidslivet.

Alltid løs snipp

Hva vil du legge vekt på i 1. mai-talen?

Yngve Hågensen-Praktisk solidaritet, både nasjonalt og internasjonalt. Utfordringene for fagbevegelsen er jo som alltid sentral. Det er også et stortingsvalg til høsten som jeg kommer mye inn på. Det handler om verdivalg, sier Hågensen. Overfor avisa Karmsund varter han opp i kjent stil med sin egen karakteristikk av venstresiden og høyresiden i politikken.

-På venstre side av kroppen vår ligger hjertet, og på høyre er blindtarmen, humrer han. Fagforeningsveteranen sier han har holdt 1. mai-taler hvert år siden hans første i Halden i 1965. Det er grunn til å tro at de frammøtte 1. mai i Haugesund og Sauda kan belage seg på tale med løs snipp. Gjerne ispedd noen kjappe replikker og sitater som blir husket for alltid. Her er noen gamle gullkorn:

” Ikke ring etter klokka åtte om kvelden, for da tar jeg meg en whisky.”

”Så lenge Røkke gjør jobben sin, vil ikke jeg være så opptatt av hvor mange dasser han har på hytta si.”

”Ska ’ ru værra gift lenge, må du værra mye borte.” (Kilde: Wikiquote)

 

E-post