Karmsund – 19
«Ikke på forsiden»

Lite, men viktig skritt

Arne Andreassen

Politisk arbeid er ofte et tålmodig slit på ubestemt tid og der den fornuftigste veien ikke alltid går beint mellom to punkter. Av og til er det nødvendig med omveier for å nå målet, andre ganger er oppnåelse av små delmål tilstrekkelig for å sikre framdrift. I den langstrakte kampen med Staten, Storting og regjeringsapparat om å få bygget et nytt og moderne fengsel på Haugalandet er selv en formulering i en komitéinnstilling fra Stortinget en liten seier.

Les mer

«Kommentar»

Kloakk 2-3-4

Terje Emil Johannessen

Tidligere eier av Tuhauggt. 2 i Haugesund, Dan Jørgen Hansen, er en kjernekar, ei ærlig sjel som, i den tiden jeg har lært ham å kjenne i rollen som journalist og redaktør i Karmsund Avis, har vært opptatt av ryddighet og av å gjøre opp for seg. Nå er han nok en gang plassert i sjakk-matt etter redegjørelsen som leder av teknisk drift i Haugesund kommune, Olav Heimdal, ga i formannskapet for snart to uker siden.

Les mer


«Kommentar»

Flaks?

Terje Emil Johannessen

Vi hadde sett for oss en nasjonaldag med plaskregn, gjennomvåte unger, fortvilte bunadsbærere og skuffede lokale 17.mai-komitéer og ymse andre festkomitéer som hyttet mot himmelen og gråsorte skyer. Værmeldingene var deprimerende helt til rett før leggetid sein lørdag kveld, skjønt selv da var ikke værmelderne enige om det ble mørk sky med tre dråper eller lys sky med to dråper under sol, en overgang til bygevær. Kom bygene på galt tidspunkt, var det like gale for alle oss som hadde pyntet oss. Vi var forberedt på det verste.

Les mer

«Ikke på forsiden»

Ber om juling

Arne Andreassen

Om noen få måneder er det lokalvalg. Velgerne i samtlige Haugalandskommuner skal si sin mening om de fortsatt har tillit til eksisterende lokale regimer eller om de ønsker seg en fornying. Opptakten er god for posisjonene i de to største kommunene, Karmøy og Haugesund. De er i ferd med å gjennomføre brutale kutt, samtidig som avgifter skrus opp.

Les mer